Battlefield 2042

Endelig er Battlefield serien tilbake i ny drakt: Battlefield 2042. I Battlefield 2042 returnerer vi tilbake til moderne tid, i fremtiden i året 2042 hvor verden er igjen kastet inn i en global konflikt. Her vil det virkelig være mulig å oppleve “Only in Battlefield” øyeblikk!

Tilbake til moderne tider

Det er blitt en stund siden Battlefield-serien fant sted i moderne tid. Hvis vi ser bort ifra Hardline utviklet av Visceral Games og ikke Dice, var siste gang Battlefield 4, et spill som kom ut helt tilbake i 2013. Nå tar vi steget vekk fra andre verdenskrig og 1940-tallet – faktisk hele 100 år frem i tid – og lander i 2042, en tid med droner, kjappe jagerfly og opptil 128 spillere i et og samme game. Spørsmålet er om tyngden og realismen forblir når fremtiden banker på døren. 

 Only in Battlefield øyeblikkene er fortsatt her

Battlefield-spillene har aldri vært redde for å tilby store områder vi kan leke oss i, og Battlefield 2042 er definitivt ikke spillet som avslutter trenden. Kartet vi fikk løpe rundt i, Orbital, er dekket med store grønne sletter, langstrakte tunneler og et enormt rakett anlegg med, du gjettet det kanskje, en svær rakett som, også ja, faktisk kan forlate bakken og ende opp med å bli sprengt i filler. 

Nye miljøer

Med svære kart risikerer man samtidig at spillere møter på dødtid. I Battlefield 1 og V demmet man gjerne opp for dette ved å dele opp de svære brettene inn i sektorer man kjempet om bit for bit, eller rett og slett ved å ha nok av interesse punkter rundt omkring. Selv om mye forblir i 2042 slapp vi likevel ikke unna tanken om at Orbital-kartet var noe uinterresant sammenlignet med de imponerende og ikke minst fargerike områdene vi har blitt servert de siste fem årene. Det var veldig kult med de store øyeblikkene, som når raketten i enden av banen endelig tar av, eller når tornadoen danser innover et område med fallskjermhoppere og helikopter som rett og slett blir tatt av vinden. Likevel håper vi at det fulle spillet kan by på enda mer interessante omgivelser. Vi i Spilltek gleder oss veldig til når spillet kommer ut. 

Prøv det tidlig hos oss på SpillExpo

Det vil være mulig å prøve Battlefield 2042 tidlig på SpillExpo 12-14 November i Lillestrøm
Les også: Vi er på SpillExpo 2021

Battlefield 2042 kommer ut 19 November 2021 på Xbox Series X og Series S, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, PC.